Het proces – de Beebot

Wat heb ik geleerd?

Ik heb geleerd hoe je een Bee Bot moet programmeren.

Wat heb ik gedaan?

Ik heb de Bee Bot baan afgemaakt (letters van het alfabet maken), kaartjes met woordjes geknipt en natuurlijk de baan getest. 

Waarom heb ik dit gedaan?

Ik heb dit gedaan omdat nog niet alle letters van de baan af waren. En ik heb besloten dat het misschien wel leuk zou zijn als er ook kaartjes bij zijn, want dan word het ook een stuk moeilijker, inplaats van dat je zelf bijvoorbeeld alleen maar makkelijke woordjes gaat verzinnen.

Wat heeft onze baan voor nut?

Als er bijvoorbeeld jonge kinderen zijn die nog een beetje moeten leren schrijven, denk ik dat deze baan handig zou kunnen zijn. Maar natuurlijk is het ook leuk als je met meerdere mensen er een wedstrijdje van gaat maken, je bent er nooit te oud voor!

Waarom hebben wij voor deze baan gekozen?

Wij hebben voor deze baan gekozen omdat we op internet gingen zoeken voor: Bee Bot spellen en we kwamen deze tegen, wij vonden het beide een leuk en leerzaam spel dus hebben wij dit spel gekozen.  Maar we hebben wel de regels veranderd naar onze eigen regels.

Hoe werkt het spel?

Het spel werkt zo: Je hebt minimaal 2 spelers. Je beslist zelf wie begint, diegene die begint die heeft 1 minuut om zoveel mogelijk woorden te maken. De woorden moet je uit een bakje pakken. Dus het zal niet altijd zo makkelijk zijn! Na die minuut moet de ander precies hetzelfde doen. Dit doe je tot alles op is. Voor variatie kun je ook zelf woorden toevoegen, maar maak deze niet te makkelijk!

Waarom hebben wij voor dit spel gekozen?

Wij hebben hiervoor gekozen omdat het ons een leuk en ook leerzaam spel leek.

Welke skills hebben wij hiervoor gebruikt?

Creatief Denken: Ik denk dat wij tijdens deze opdracht creatief hebben gedacht omdat wij zelf een baan moesten maken, en ook spelregels erbij.

Samen Werken: Deze skill hebben we heel veel gebruikt omdat wij samen de baan moesten maken en ook overleggen over hoe we het moesten doen.

 

                                                    Dit was mijn proces!

 

Het proces – de Beebot

Eén gedachte over “Het proces – de Beebot

 • 3 december 2018 om 07:24
  Permalink

  Dit is echt super!! Heel goed beschreven en duidelijk wat je precies gedaan en geleerd hebt! Een mooi voorbeeld voor de rest!

  Tot zometeen!

  Groetjes, Juf

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.