Het proces – Beebot

Het proces van de BeeBot-Baan

  1. wat heb ik geleerd?

ik heb geleerd hoe je een beebot moet programmeren.

2. wat hebben wij deze week gedaan

wij hebben deze les onze baan afgerond we hebben twee spellen bedacht en de spelregels opgeschreven,we hebben de lijnen waar de beebot over heen moet rijden duidelijker zichtbaar gemaakt.Volgende les gaan we kijken wat we nog kunnen aanpassen of erbij kunnen doen.

3. hoe zijn  we hier op gekomen

hoe zijn we hier op gekomen: we hadden alle drie een ander idee en dat hebben we samen gevoegd tot een ding,toen hebben we een baan gemaakt,ons idee was dat je de beebot van de start zo moest programmeren dat die precies op de parkeerplaats moest komen,toen kregen we nog een idee dat we het spel uitgebreider konden maken door dat je met een dobbelsteen moest gooien,toen hebben we op het papier voor de spelregels vakjes gemaakt met alle oogjes op de dobbelsteen erin,waar je op gooide was hoe je het parkour moest afleggen, toen kregen we nog een idee voor een spel dat spel leg ik later uit

4. hoe werkt spel 1?

je moet met de dobbelsteen gooien als je dan een getal heb gegooid dan moet je kijken bij de spelregels hoe je het parkour moet volgen en de bedoeling is matuurlijk het parkour zo snel mogelijk afteleggen,het spel kan met 1 speler maar ook met 2 of 3 [is wel zo leuk om het met meerdere te doen]

5. hoe werkt spel 2?

een speler moet een vakje in zijn hoofd nemen en dan moet de andere speler[s] de beebot zo programmeren dat de beebot stopt op het vakje waarvan hun denken dat de speler dat vakje in zijn hoofd had het met 2,3 of spelers het kan niet in je eentje

6. welke skills hebben wij hier voor gebruikt

samenwerken: want als een van ons iets niet snapte dat hielpen we elkaar/we moesten veel samenwerken om 2 spellen te maken en de baan optijd af te krijgen

communiceren :we moesten veel communiceren om op ideeën te komen voor 2 spellen en debaan perfect af te krijgen

creatief denken :we moesten vooral creatief denken om de baan te af te krijgen,wat we gingen doen met de beebot en 2 spellen te maken

dit was mijn proces

ps :deze lessen zijn leuk en leerzaam

19/11/18

Ik ben met 2 vrienden(Jayden, Doeah) bij verrijkendlesprogramma bezig gegaan een doel te stellen over wat wij wouden gaan doen. Wij proberen van A3 papier een baan te maken en aan het einde van de baan de bee-bot te laten parkeren. Wij gaan de bee-bot zo programmeren dat hij de baan volgt zoals wij hem hebben geprogammeerd. Tot nu toe hebben we de baan een beetje getekend. We gaan volgende les (over een week) het papier aan elkaar maken en de baan afmaken om de bee-bot te laten rijden!

3/12/18

Jayden, Doeah en ik hebben aan onze baan verder gewerkt we hebben de baan verder getekent en de spel regels opgeschreven. Ik vind het leuk om aan de baan te werken want het samenwerken gaat goed.Ik vond het niet moeilijk want we waren met zijn driéén en als ik iets niet snap snappen Doeah of jayden dat misschien.

Het proces – Beebot

Eén gedachte over “Het proces – Beebot

  • 17 november 2018 om 10:25
    Permalink

    Een mooie procesbeschrijving! Heel duidelijk wat jullie al gedaan hebben en wat jullie van plan zijn om nog te gaan doen! Ik ben nog wel benieuwd wat je in de les geleerd hebt!

    Groetjes van juf en een fijn weekend!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.