We zijn van start!

Vandaag 5 november zijn we begonnen met de eerste les van het verrijkend lesprogramma. We hebben gepraat en geoefend met het leren van de 21st Century Skills. Dit zijn elf vaardigheden waarover kinderen in onze eeuw moeten beschikken. Vandaag hebben we alvast stil gestaan bij de skill; ‘Mediawijsheid’ in verband met de week van de Mediawijsheid.

Ook zijn we erachter gekomen dat zowel groep 5&6 als groep 7&8 veel interesse hebben in programmeren. Daarom gaan we volgende week aan de slag met Bomberbot. (klik op het + teken in de afbeelding hieronder, dan vindt u een filmpje over Bomberbot)

Met Bomberbot leren kinderen de vaardigheden van de toekomst 21e eeuwse vaardigheden.

Leerlingen werken tijdens de programmeerlessen aan belangrijke 21e eeuwse vaardigheden, zoals computational thinking (denken als een computer), kritisch, creatief en probleemoplossend denken, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, samenwerken en communiceren.

(Bomberbot. (2018). Over bomberbot. Opgehaald van Bomberbot: https://bomberbot.com/nl/scholen)

Volgende week beginnen we dus met een les programmeren en wordt er gewerkt aan verschillende skills.

We zijn van start!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.